Tekstvak: Frequently Asked Questions (FAQ)

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een verkoopstyliste te werk?
Hoe is de aanpak van een basis restyling?
Hoe kan ik contact opnemen?
Hoeveel kost een basispakket?
Hoeveel kost een basisrestyling?
Hoeveel kost een finishing touch?
Hoeveel kost een fotoreportage?
Hoeveel tijd kost het?
Is het duur?
Prijzen.
Waarom verkoopstyling?
Wanneer betalen?
Wat doet een verkoopstyliste?
Wat houdt een intake gesprek in?
Wat is basis restyling?
Wat is CNVV?
Wat is een basispakket?
Wat is finishing touch?
Wat is finishing touch open dag?
Wat is het btw nummer van Casa Styling?
Wat is het Kamer van Koophandel nummer van Casa Styling?
Wat is het uurtarief?
Wat is House of KIKI?
Wat is verkoopstyling?
Wat staat er in het Plan van Aanpak?
Wat zijn de Algemene Voorwaarden?
Welke diensten bieden jullie aan?
Welke projecten hebben jullie gedaan?

* * * * *

1. Hoe gaat een verkoopstyliste te werk?
Een verkoopstyliste opgeleid door House of KIKI, schrijft geen mooie rapporten, maar gaat aan het werk; steekt zelf de handen uit de mouwen, zodat er ook meteen resultaat te zien is. Na het intake gesprek en nadat de opdracht wordt verstrekt, wordt een plan van aanpak gemaakt, waarin staat wie er wat en wanneer moet doen om het project te laten slagen.
***

2. Hoe is de aanpak van een basisrestyling?
Allereerst vindt er een intake gesprek en een rondleiding door het te verkopen object plaats. Hierna wordt een plan van aanpak gemaakt met een planning. Een basisrestyling omvat over het algemeen een restyling van woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.
***

3. Hoe kan ik contact opnemen?
Klik op de volgende link: Contact
***

4. Hoeveel kost een basispakket?
Een basispakket kost rond de 60 euro per slaapkamer, maar is ook sterk afhankelijk van de reeds aanwezige accessoires en dat geldt zeker ook voor de woonkamer.
***

5. Hoeveel kost een basisrestyling?
Een basisrestyling heeft u al vanaf 295 euro voor 4 uur basisrestyling, inclusief intake en Plan van Aanpak. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van de grootte van het huis. Meestal zal de woonkamer, de keuken, de badkamer en 1 slaapkamer worden gerestyled voor dit bedrag.
***

6. Hoeveel kost een finishing touch?
Voor een Finishing Touch wordt altijd eerst een offerte gemaakt. De kosten die gemaakt moeten worden en de te besteden tijd zijn zeer sterk afhankelijk van de toestand waarin het te verkopen object verkeerd.
***

7. Hoeveel kost een fotoreportage?
Een fotoreportage kost 65 euro inclusief BTW. U ontvangt 10 foto’s digitaal om op het net te kunnen publiceren en als referentie voor bijvoorbeeld een open huis ontvangt u 10 afdrukken.
***

8. Hoeveel tijd kost het?
Uiteraard is het afhankelijk van de grootte van het huis. Het stylen van de woonkamer, keuken, badkamer en een slaapkamer zal inclusief de intake rond de 4 uur nemen.
***

9. Is het duur?
Duur? Het verdient zich ruimschoots terug! Een basisrestyling heeft u al vanaf 295 euro voor 4 uur basisrestyling, inclusief intake en Plan van Aanpak. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van de grootte van het huis. Het is mogelijk om de faktuur te betalen na verkoop van het huis. De kosten van de accessoires dienen altijd ter plekke te worden afgerekend en bedragen meestal rond de 60 euro per kamer. Voor de woonkamer is dat sterk afhankelijk van de bestaande inrichting. Wij vinden het een sport om zoveel mogelijk gebruik te maken van de reeds aanwezige accessoires en de accessoires zo goedkoop mogelijk te houden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de styling.
***

10. Prijzen.
Een BasisRestyling is er al vanaf 295 euro inclusief btw en inclusief de intake en fotoreportage met digitale foto’s. (let op: Pas na de finishing touch zijn de foto’s geschikt om te publiceren!)
Het uurtarief bedraagt 50 euro per uur exclusief btw en 59.50 inclusief btw, mits direct na styling afgerekend.
Een fotoreportage kost 65 euro inclusief btw. U ontvangt 10 foto’s digitaal om op het net te kunnen publiceren en als referentie voor bijvoorbeeld een open huis ontvangt u 10 afdrukken.
Voor een Finishing Touch wordt een offerte gemaakt met de basistarieven als bovenstaand genoemd.
Een styling basispakket kost meestal rond de 60 euro per kamer, maar is ook afhankelijk van de reeds aanwezige accessoires.

Indien de betaling van het stylen pas bij verkoop van het huis wordt voldaan, geldt een tarief van 80 euro per uur exclusief BTW en 95.20 inclusief BTW, ongeacht de tijd dat het huis te koop staat. Dat kan dus 1 week zijn, maar ook een maand of meerdere maanden.

De BasisRestyling zal dan 450 euro inclusief BTW bedragen.

De kosten van de accessoires dienen altijd direct te worden afgerekend.
***

11. Waarom verkoopstyling?
De ervaring leert dat het uitgeven van 500 euro aan restylen meer effect heeft dan het verlagen van de verkoopprijs met 5000 euro. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel kijkers/potentiële kopers moeilijk door opvallende elementen, zoals een helblauwe wand of een donkerbruine keuken, heen kunnen kijken. Er zijn natuurlijk ook niet voor niets zoveel tv-programma’s die laten zien dat styling geld oplevert.
***
12. Wanneer betalen?
Er zijn diverse mogelijkheden. Fotoreportages en accessoires dienen direct te worden afgerekend.
De Styling uren kunnen direct worden betaald of worden afgerekend wanneer het huis is verkocht. In het laatste geval zijn de tarieven hoger, zie verder bij Prijzen.
***
13. Wat doet een verkoopstyliste?
De verkoopstyliste maakt een huis verkoopklaar door het zo optimaal mogelijk te presenteren waardoor het een breed publiek aanspreekt.
***

14. Wat houdt een intake gesprek in?
Een intake gesprek is een kennismakingsgesprek waarbij de verkoopstyliste een rondleiding zal krijgen in het te verkopen object. De verkoopstyliste zal vertellen wat er gaat gebeuren en er zal een plan van aanpak gemaakt worden met een planning.
***
15. Wat is Basis Restyling?
Dit zijn de aller-noodzakelijkste dingen die moeten gebeuren. Het verschil zal groot zijn met hoe de eerdere situatie was, maar is nog niet volledig verkoopklaar. Dat is eigenlijk meestal pas het geval wanneer de Finishing Touch heeft plaatsgevonden.
***
16. Wat is CNVV?
CNVV is het Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten. Zie www.cnvv.nl. 
***
17. Wat is een basispakket?
Een basispakket wordt gebruikt bij de Finishing Touch en bestaat uit een aantal accessoires. Afhankelijk van de reeds aanwezige bruikbare accessoires komt een basispakket per slaapkamer op ongeveer 60 euro.

***
18. Wat is finishing touch?
De finishing touch is de laatste fase om een huis volledig verkoopklaar te maken. Aan de hand van de offerte finishing touch en plan van aanpak, bepaalt u wat u zelf wilt of kunt doen.
***
19. Wat is finishing touch open dag?
De verkoopstyliste kan voor de open dag nog de laatste controle doen of alles perfect is om de bezoekers te ontvangen. Want: Er is maar eenmalig een kans voor een eerste indruk!
***

20. Wat is het btw nummer van Casa Styling?
Het BTW nummer is: 0251.25.503.B01 
***

21. Wat is het Kamer van Koophandel nummer van Casa Styling?
Casa Styling is ingeschreven in de KvK voor Amsterdam onder nummer 34096958 en is een handelsnaam van Genuine Business Relations. 
***

22. Wat is het uurtarief?
Wanneer de faktuur direct na styling wordt voldaan, bedraagt het uurtarief 50 euro per uur exclusief btw en 59.50 inclusief btw.
Indien de betaling van het stylen pas bij verkoop van het huis wordt voldaan, geldt een tarief van 80 euro per uur exclusief BTW en 95.20 inclusief BTW, ongeacht de tijd dat het huis te koop staat. Dat kan dus 1 week zijn, maar ook een maand of meerdere maanden.
***

23. Wat is House of KIKI?
House of KIKI is een opleidingscentrum in verkoopstyling en wordt verzorgd door specialisten in verkoopstyling, woonstyling, marketing en binnenhuisarchitectuur. Tijdens de opleiding worden de verkoopstylisten in spé geleerd een woning daadwerkelijk te restylen, zodat ze verkoopklaar op de huizenmarkt kunnen worden gepresenteerd.

Michiel de Zeeuw, bekend van TV Makelaar, was zó enthousiast over het unieke verkoopstyling concept van House of KIKI, dat hij zich onlangs gecommitteerd heeft aan House of KIKI. Michiel is afgestudeerd interieurarchitect, vaste stylist bij TV Makelaar en heeft zijn eigen bedrijf Mad Department. 

Klik hier om naar de website te gaan van House of KIKI of klik op het logo.
***

24. Wat is verkoopstyling?
Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van een woning zodat deze sneller verkocht wordt tegen een goede prijs.
***

25. Wat staat er in het Plan van Aanpak?
Het plan van aanpak vermeldt wat er gedaan wordt en door wie en op welk moment dit klaar moet zijn. Het wie, wat, waar en wanneer. Uiteraard wordt het PvA in overleg met de opdrachtgever gemaakt. 
***

26. Wat zijn de algemene voorwaarden?
Klik hier om naar de contactpagina met de algemene voorwaarden te gaan.
***

27. Welke diensten bieden jullie aan?
Klik hier om naar de aangeboden diensten te gaan.
***

28. Welke projecten hebben jullie gedaan?
Klik hier om de foto’s van de projecten te bekijken.

*****

Tekstvak: Tekstvak: Tekstvak:

Anitra Vooys

 

Anitra@CasaStyling.nl

 

06 4579 0279

 

VerkoopStyling  =  CASA Styling

© Foto’s en tekst: Anitra Vooys